Antal besökare:[counter]


Fima från Skomakarns

Svala från Rudet fick ett litet brunt sto efter Garri fra Reykjavík. Hon är himla feminin och öser runt i full fart i hagen. Hon har redan första dagen visat upp alla gångarter med plus för tölt och pass... Hennes förväntade BLUP är 119. 

Fima var med på fölmönstring med Barbara Frische, i Långasjö den 30/8, hennes omdöme kommer här:

Exteriör 7,90

Spirit 8,10

Gångarter 8,10

Domarens kommentar: Proud fivegaited foal, extrem speed capacity -specially in tölt, good movements, good separation of the gates, nice headcarrige. 8,06

Ur guidelines: om har Fimas poäng: Exteriör; mycket harmonisk häst, mycket bra hals och proportioner, ben och hovar. God resning och hållning. Spirit; Respektfull och artig, mycket modig, stark, mycket energi, fokuserad, mycket uttryck och elegans. Ridegenskaper femgångaren; Mycket bra rörelser, tempo, separerade gångarter och god resning. Allmänt; Taktfulla, accentuerade, lätta, energiska med bra påskjut och flytande övergångar. 

Fima vann fölmönstringen på 8,06, tätt följd av Styrkur på 8,04 :)

På sommarbilderna är hon några timmar gammal och har redan mycket spring i benen. Svalas avkommor kanske inte är snyggast som små men de brukar ta sig i tvåårsåldern. Det får tiden utvisa om detsamma gäller lilla Fima som Svalas tidigare avkommor. Storasyster Álma fick 8.14 för exteriör som femåring med 8,5 för hals med pil upp till ridbedömningen men då hon spände sig blev det aldrig någon höjning av den då men hon har en mycket korrekt och hållbar ridhästkropp.